2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Aday Listesi

Yayınlanma Tarihi: 04-01-2021

Değerli Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu belirtilmiştir. (İlgili duyuruya bu adresten ulaşabilirsiniz: https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/coronavirus_bilgilendirme_1.aspx)

Ancak bununla birlikte Ulusal Ajans’tan gelen bilgi doğrultusunda, pandeminin seyrine göre hareketliliklerin planlandığı gibi başlama ihtimaline binaen, nominasyon tarihlerinin kaçırılmaması amacıyla yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesine karar verilmiştir.

Her ne kadar, nominasyon tarihlerinin kaçırılmaması amacıyla yerleştirme sonuçları ilan edilse de, hareketliliğin gerçekleşmesinde yani öğrencilerimizin ilgili kurumlara yerleşmelerinde pandeminin seyri ve ilgili kurumların pandemi sürecindeki kararları belirleyici olacaktır. Dolayısıyla nominasyon işlemlerinizi tamamen tedbir amaçlı olarak gerçekleştirileceğinin altını çizmek isteriz.

Bu doğrultuda, aşağıdaki konuların dikkate alınması önem arz etmektedir:

  • Hareketliliğin fiilen başlaması, ülkemizdeki (YÖK ve Ulusal Ajans) ve diğer program ülkelerindeki ulusal mercilerin bu yöndeki kararlarına bağlıdır.
  • Yükseköğretim kurumları, pandeminin devam etmesi ve bundan dolayı da hareketliliklerin gerçekleşememesi durumunda, yapılacak herhangi bir harcamayı (seyahat bileti, vize masrafları, yurt ücreti vs) mücbir sebep kapsamında değerlendirmeyecektir. Dolayısıyla bu harcamaların Koordinatörlüğümüz tarafından karşılanması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle, ilgili kurumlardan Erasmus hareketliliklerinin başladığına dair bilgi gelinceye kadar, herhangi bir harcama yapmaktan kaçınınız. Eğer sizden herhangi bir nedenle depozito istenirse, mümkünse ek süre isteyiniz.
  • YÖK ve Ulusal Ajans tarafından hareketliliklerin başlayabileceği bildirilse dahi, yerleştirildiğiniz yükseköğretim kurumlarının güz ve/veya bahar dönemlerinde öğrenci kabul etmeyeceklerine dair bir kararları var ise hareketliliği gerçekleştirmek mümkün olmayacaktır. Kurumların bu konudaki kararları farklılık göstermektedir. Bu nedenle gideceğiniz kurumun Erasmus sayfasını inceleyiniz, mutlaka Bölüm Koordinatörlerinizle temasa geçiniz ve bu süreçte ne yapmanız gerektiğini mutlaka öğreniniz.
  • Yerleştirilen öğrenciler, Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı kesinleşinceye ve karşı kurum tarafından nominasyonları kabul edilinceye kadar aday statüsündedir.

Bundan sonraki süreçle ilgili gelişmeleri web sayfamızdan takip etmenizi önerir, sağlıklı günler dileriz.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

 

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Aday Listesi