2019/2020 Yılı Akademik Dönemi Erasmus (Öğrenim/Staj) Başvuru Süreci

Yayınlanma Tarihi: 07-01-2021

Değerli Öğrencilerimiz,
Erasmus (Öğrenim/Staj) Başvuru Sürecine yönelik olarak 7-8 Mart 2020’de Yabancı Dil Sınav Sonuçlarına yapılan itirazların Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından değerlendirilmesi sonucu oluşan yeni listeler ekte ilan edilmektedir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, sınav sonucunuzu, Erasmus Öğrenim/Staj için yaptığınız online başvurunuz sırasında size verilmiş olan Anonim Başvuru Takip Numarası ile takip edebilirsiniz. Başvuru takip numaranızı bilmiyorsanız, DEBİS üzerinden, başvuru yaptığınız linke tıklayarak numaranızı öğrenebilirsiniz.
Notların harf karşılıkları;        86-100 C1
                                                            71-85  B2
                                                            60-70  B1
                                                            30-59  A2
                                                            0-29   A1
Bu sonuçlara göre, öğrenim hareketliliğine başvurarak tercih yapmaya hak kazanan öğrenciler, 23-29 Mart 2020 tarihleri arasında DEBİS üzerinden tercih ekranına ulaşarak dil yeterlik koşullarını sağladıkları anlaşmalı üniversiteler için online tercih yapabilecektir.

Erasmus Staj başvuruları kapsamında öğrencilerimiz tercih yapmayacaklardır. Başvuru döneminde sadece Staj Hareketliliği için başvuruda bulunmuş öğrencilerimiz, duyurulmuş olan yabancı dil sınavı sonucu listelerinde, kendileri için “Tercih Yapacak” ifadesi yer alsa bile, bu ifadeyi dikkate almamalıdırlar. Staj başvurusu yapmış öğrencilerimiz kendileri yurtdışındaki kurum/şirketler ile temas kurarak Staj Davet Mektubu edinmeye çalışacaklardır. Erasmus Staj Hareketliliği başvurusu yapmış ve min. 60/100 (B1 düzeyi) yabancı dil koşulunu sağlayan öğrencilerimizin, öğrenim alanlarıyla ilgili bir staj yapabilmek için edindikleri Staj Davet Mektubunu, en geç 15 Mayıs 2020  tarihine kadar Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne iletmelisiniz. Staj davet mektuplarınızı deuerasmusstaj@gmail.com adresine e-posta ekinde gönderebilirsiniz. Staj davet mektubunuzun ulaştığı, birimimizce yine e-posta ile teyit edilecek, yapılacak kontrol sonrasında staj davet mektubunuzun uygunluğu hakkında tarafınıza bilgi verilecektir.

Gelişmeler çerçevesinde, daha önce yayımlamış olduğumuz Erasmus başvuru ve değerlendirme süreci adımlarına ilişkin tarihlerde de küçük değişiklikler olmuştur. Güncellenmiş ve geçerli olan tarihleri görmek için internet sayfamızda “Erasmus Duyuruları” altında yer alan “2020/2021 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU TAKVİMİ” başlıklı duyuruyu incelemenizi önemle rica ederiz.
Mevcut koşullar altında, 6 Nisan 2020 tarihine kadar Koordinatörlüğümüzün öğrencilerimizce ziyaret edilmemesi gerektiğini ve bu konuda gerekli duyarlılığın gösterilmesini rica ettiğimizi bildirmek isteriz. Gelişmelere bağlı olarak bu tarih revize edilebilecektir.