GELEN AKADEMİSYEN DERS VERME / GELEN PERSONEL EĞİTİM ALMA – ERASMUS+

GENELDÖKÜMANLARKONAKLAMA

Personel Hareketliliği (Gelen)

Genel

Dokuz Eylül Üniversitesi, akademik ve idari personel hareketliliğinin yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasında olumlu ve güçlü etki sağladığına inanmaktadır. Bu nedenle, Dokuz Eylül Üniversitesi, ilgili akademik/idari birimin müsait olması durumunda Erasmus+ Değişim Programı ders verme ve eğitim alma hareketliği kapsamında Üniversitemizi ziyaret eden akademisyen veya idari personeli ağırlamaktan mutluluk duymaktadır.

Üniversitemizi bu kapsamda ziyaret etmek isteyen akademisyenlerin/idari personelin ilgili birimlerin Erasmus koordinatörleri ile bağlantıya geçmesi tavsiye edilmektedir.

Gelen akademisyen/idari personel Kılavuzu:

• Dokuz Eylül Üniversitesi ve gelinen üniversite arasında Erasmus+ eğitim alma/ders verme hareketliliği alanında geçerli bir kurumlar arası anlaşmanın var olması gerekir.
  • Akademisyenin/idari personelin programdan faydalanmak için öncelikle kendi üniversitesindeki Erasmus ofisine başvuruda bulunması gerekir.
  • Ardından, hareketlilikten faydalanmak isteyen akademisyen/idari personelin ziyaret etmek istediği birimin koordinatörü ile bağlantıya geçmesi gerekir. Birim koordinatörünün yardımı ile Ders Verme/Eğitim Alma Hareketliliği Formu doldurulur. İmzalanan formun bir kopyasının birim koordinatörü tarafından Dokuz Eylül Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne de gönderilmesi gerekir.
  • Ev sahibi birimin koordinatörü tarafından resmi bir davet mektubu hazırlanır ve hareketliliği gerçekleştirecek akademik veya idari personele gönderilir.

Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki hareketliliğin tamamlanmasından sonra, misafir olunan birim tarafından akademik/idari personelin faaliyetlerini kapsayan bir “Teyit Mektubunun” hazırlanması gerekir. Bu dokümanın hareketliliği gerçekleştiren akademik/idari personele Dokuz Eylül Üniversitesinden ayrılmadan verilmesi ve bir kopyanın da DEU Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne gönderilmesi gerekir.

KONAKLAMA

Dokuz Eylül Üniversitesi Konukevi

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu içerisinde bulunan Konukevi, toplam 30 odaya sahiptir. Odalar istek üzerine 1,2,3,4 kişilik olarak hazırlanabilmektedir. Tüm odalarda banyo ve tuvalet mevcut olup, 24 saat sıcak su verilebilmektedir. Konuklarımıza daha kaliteli bir hizmet verebilmek için klima, mini budolabı ve televizyon standart olarak sunulmaktadır. Oda ücretine dahil olan sabah kahvaltısı zengin çeşidiyle, modern olarak düzenlenmiş konukevi restorantında sunulmaktadır.

Adres: Şirinkapı Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. No:25 Buca/İzmir

Telefon: 0 (232) 440 23 75

Faks: 0 (232) 442 50 33

E-posta: sks@deu.edu.tr

Otel Dokuz Eylül

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Küçükyalı semtinde bulunan Otel Dokuz Eylül; 22 deniz, 22 kara tarafında olmak üzere toplam 44 adet odası ile sizlere hizmet sunmaktadır. Oda yapıları; 40 standart (32 adet  tek kişilik, 8 adet çift kişilik) ve 4 özel donanımlı (2 suit, 1 kral dairesi, 1 balayı odası) olmak üzere dizayn edilmiştir.

Otelimizde kablosuz internet, merkezi sistem klima, çamaşırhane hizmeti, oda servisi, odalarda su ısıtıcısı, saç kurutma makinesi, minibar, televizyon ve kablolu yayın ile telefon mevcuttur. Otelimiz oda+kahvaltı şeklinde hizmet vermekte olup, kahvaltımız açık büfedir.

Adres : Mustafa Kemal Sahil Bulvarı No:273 Küçükyalı/İZMİR

Telefon 0(232) 445 94 80-81-82

Faks: 0 (232) 483 15 16

E-Posta: 9eylulotel@gmail.com

Diğer Konaklama İmkanları

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin akademik ve idari birimlerinin farklı kampüs alanlarında olması nedeni ile ziyaret edilecek birimin yakınlarında bulunan farklı konaklama imkanlarının araştırılması gerekebilir. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2014 verilerine göre İzmir ilinde işletme belgeli 175 hotel bulunmaktadır. Bunların %40’ından fazlası şehir merkezinde konumlanmışken, şehir merkezini Çeşme, Selçuk, Menderes izlemektedir.