2021-2022 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HİBESİZ YERLEŞTİRMELERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA (14.10.2021)

Yayınlanma Tarihi: 14-10-2021

Değerli Öğrencilerimiz,
28.09.2021 tarihinde ilan ettiğimiz üzere, Erasmus öğrenim hareketliliğinden hibesiz faydalanmak isteyenlerin ve feragat edenlerin dilekçeleri alınmış ve değerlendirilmiştir. Buna göre oluşan listemize bu duyurunun en altındaki linkten ulaşılabilir:
Feragat edenlerin yerine hibeli olarak yedekten yerleştirme yapılmamıştır. Nedeni, Türkiye Ulusal Ajansı’nın Üniversitemize ayırmayı planladığı ve henüz kesinleşmeyen bütçenin zaten çok üzerinde bir yerleştirme yapılmasıdır. Bundan sonraki feragatların yerine de yerleştirme yapılmayacaktır.
Hibesiz olarak yerleştirdiğimiz tüm öğrencilerimiz, bu haklarını yalnızca 2021-22 bahar döneminde ve nominasyon tarihi geçmemiş olan okullara kullanabilecekleridir.
Henüz Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında Delegasyon Anlaşması imzalanmadığı için tüm Erasmus öğrencilerinin aday statüsünde olduğunu ve üniversitelere ayrılan bütçe tutarının kesinleşmediğini, bu anlaşma sürecinde aksaklık yaşanması durumunda doğacak sonuçlardan Türkiye Ulusal Ajansı’nın ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sorumlu tutulamayacağını bildiririz.
14.10.2021 Tarihli Erasmus Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Listesine İlişkin Açıklamalar:
a) Yeşil Renk: Hibeli yerleştirilen öğrenciler,
b) Mavi Renk: 28.09.2021 tarihi açıklanan listede, hibeli iken hibesiz duruma geçmiş ve hareketlilikten hibesiz olarak faydalanmak istediklerini belirten bir Hibesiz Başvuru Dilekçesi iletmemiş öğrenciler,
c) Pembe Renk: Feragat eden öğrenciler,
d) Sarı Renk: Hibesiz Başvuru Dilekçesi verip başvurusu değerlendirilen öğrenciler

Hibesiz Yerleştirmeler ve Feragatlar sonucu Güncel Öğrenim Hareketliliği Listesi 14.10.2021