2022-2023 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Yayınlanma Tarihi: 10-08-2022

Değerli Öğrencilerimiz,

2022-2023 yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği başvuruları değerlendirilmiş olup, lisans ve lisansüstü öğrencileri için ayrı ayrı olmak üzere iki ayrı liste halinde sonuçlar duyurulmuştur. Listeler, 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereğince, başvuru sırasında sistem (e-devlet) tarafından sizlere verilen “Referans no.” ile ilan edilmektedir. “Referans no.”’sunu bilmeyen öğrencilerimiz, e-devlet üstünden giriş yaparak “Referans no.”larını öğrenebilirler. Liste ile ilgili itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimizin, 17 Ağustos 2022 tarihine kadar  deuerasmusstaj@gmail.com adresine “İtiraz Dilekçesi” göndermeleri gerekmektedir. İtiraz süreci sonuçlanıncaya kadar tüm öğrenciler aday statüsünde olup, itiraz süreci sonuçlandığında listeler nihai halini alacaktır. Listeler, web sayfamızdaki “Erasmus Duyuruları” başlığı altında başvuru dönemi öncesinden bu yana duyurulmakta olan “2022/2023 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı Öğrenci Seçim Kriterleri”ne uygun olarak oluşturulmuştur. Listelerde, DEÜ YDY tarafından düzenlenmiş sınavlara katılıp en az B1 (60/100) düzeyinde yabancı dil sınavı sonucu edinebilmiş ve tanınan süre içinde Koordinatörlüğümüze geçerli bir Erasmus stajı davet mektubu iletmiş öğrencilerimiz yer almaktadır.

Listelerde, durumu “Hibeli” olarak belirtilmiş öğrenciler, Erasmus stajı haklarından yararlanmayacaklarsa, feragat ettiklerini, en geç 31.12.2022 tarihine kadar “Feragat Dilekçesi” doldurup, dilekçeyi deuerasmusstaj@gmail.com adresine göndererek bildirmelidirler. Bu tarihe kadar feragat dilekçelerini göndermeyen öğrencilerimiz, bir sonraki yıl tekrar başvurmaları halinde, Erasmus puanlarından 10 puan düşürülmesi uygulamasıyla karşılaşacaklardır. “Yedek” durumdaki Erasmus staj öğrencilerimizin feragat dilekçesi iletmesine gerek yoktur. Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında “hibesiz” olarak faaliyet gerçekleştirilemeyecek olup, “hibeli” durumdaki öğrencilerin feragat etmeleri durumunda; “yedek” statüsündeki öğrencilerimiz Erasmus puanı sıralaması doğrultusunda “hibeli” statüsüne geçeceklerdir.

Yakın zamanda mezun olmuş/olacak Erasmus staj hareketliliği öğrencilerine, mezuniyet tarihlerini takiben 12 ay içinde, en az 2 ay sürmüş bir Erasmus stajını tamamlamış olmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Öğrenciler, gerek duyarlarsa, mevcut staj davet mektuplarındaki staj başlangıç ve bitiş tarihlerini, toplam staj süresi 2 ayın altına düşmemek kaydıyla, süreç içinde staj kurum/şirketleriyle de mutabık kalarak revize edebilirler.

Tüm akademik birimlerdeki öğrencilerimizin e-devlet üstünden başvuru gerçekleştirdikleri tarihlerdeki not ortalamaları dikkate alınmış olup; 4’lük sistemde not ortalamasına sahip öğrencilerimizin 100’lük sistemdeki not ortalamaları YÖK’ün ilgili eşdeğerlik tablosundan alınıp Erasmus puanı hesaplanmasında kullanılmıştır.

https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf

Hareketliliğin gerçekleşmesi, ülkemizdeki ve diğer program ülkelerindeki yetkili ulusal mercilerin kararlarına/vize uygulamalarına da bağlıdır, bu kararların yol açabileceği sorunlardan Koordinatörlüğümüz sorumlu değildir. Stajın gerçekleştirileceği ülkelere gidişlerde, pandeminin seyri ve ilgili kurumların pandemi sürecindeki kararlarının belirleyici olacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Eylül ayında Erasmus Staj Hareketliliğine yönelik olarak öğrencilerimiz için bir oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. Söz konusu toplantının tarihi ve ayrıntıları öğrencilerimizle ayrıca paylaşılacaktır. Öğrencilerimiz, güncel bilgilerin paylaşılacağı toplantı öncesinde, web sayfamızda “Erasmus” başlığı altında “Sunumlar” sekmesinde bulabilecekleri önceki yıla ait “Erasmus Staj Hareketliliği Giden Öğrenci Oryantasyon” sunumundan da yararlanabilirler.

Bundan sonraki süreçle ilgili gelişmeleri web sayfamızdan takip etmenizi önerir, sağlıklı günler dileriz.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ 2022-2023 İTİRAZ DİLEKÇESİ için tıklayınız (İtiraz için son tarih: 17 Ağustos 2022).
ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ 2022-2023 FERAGAT DİLEKÇESİ için tıklayınız (Feragat için son tarih: 31.12.2022).