2023-2024 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Yayınlanma Tarihi: 23-06-2023

Değerli Öğrencilerimiz,

2023-2024 yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği başvuruları değerlendirilmiş olup, lisans ve lisansüstü öğrencileri için ayrı ayrı olmak üzere iki ayrı liste halinde sonuçlar duyurulmuştur. Listeler, 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu ile uyumlu, T.C. kimlik numaranızın ilk 3 ve son 3 basamağı görülebilecek biçimde ilan edilmektedir. Liste ile ilgili itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimizin, 7 Temmuz 2023 tarihine kadar  deuerasmusstaj@gmail.com adresine “İtiraz Dilekçesi” göndermeleri gerekmektedir. İtiraz süreci sonuçlanıncaya kadar tüm öğrenciler aday statüsünde olup, itiraz süreci sonundaki değerlendirme sonucunda listeler nihai halini alacaktır. Listeler, websayfamızdaki “Erasmus Duyuruları” başlığı altında başvuru dönemi öncesinden bu yana duyurulmakta olan “2023/2024 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı Öğrenci Seçim Kriterleri”ne uygun olarak oluşturulmuştur. Lisans-ön lisans ve lisansüstü öğrenciler için ayrı ayrı oluşturulmuş iki ayrı listede, DEÜ YDY tarafından düzenlenmiş sınavlara katılıp en az B1 (60/100) düzeyinde yabancı dil sınavı sonucu edinebilmiş ve tanınan süre içinde Koordinatörlüğümüze geçerli bir Erasmus stajı davet mektubu iletmiş öğrencilerimiz yer almaktadır. Tahminî bütçemiz çerçevesinde tüm üniversite bünyesinde toplam 40 öğrenci hibelendirilebileceği öngörülmüş ve “2023/2024 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı Öğrenci Seçim Kriterleri” çerçevesinde tahminî 40 kontenjanın %70’i lisans-ön lisans (28 öğrenci), % 30’u lisansüstü öğrencilerine (12 öğrenci) ayrılmıştır. Yine seçim kriterleri çerçevesinde, listelerde Erasmus stajına hak kazanmak için gerekli koşulları sağlayan öğrencisi bulunan her akademik birimin en yüksek Erasmus puanına sahip 1 öğrencisi için 1 hibeli kontenjan garanti edilmiş (listede sarı ile boyalı kontenjanlar); bu şekilde tahsis edilen kontenjanlardan arda kalan kontenjanlar da akademik birim/bölüm ayrımı olmaksızın Erasmus puanı sıralaması bazında dağıtılarak (listede yeşil ile boyalı kontenjanlar), hibeli kontenjanların tamamı dağıtılmıştır.

Listelerde, durumu “Hibeli” olarak belirtilmiş öğrenciler, Erasmus stajı haklarından yararlanmayacaklarsa, feragat ettiklerini, en geç 29 Aralık 2023 tarihine kadar “Feragat Dilekçesi” doldurup, dilekçeyi deuerasmusstaj@gmail.com adresine göndererek bildirmelidirler. Bu tarihe kadar feragat dilekçelerini göndermeyen öğrencilerimiz, bir sonraki yıl tekrar başvurmaları halinde, Erasmus puanlarından 10 puan düşürülmesi uygulamasıyla karşılaşacaklardır. “Yedek” durumdaki Erasmus staj öğrencilerimizin feragat dilekçesi iletmesine gerek yoktur. “Hibeli” durumdaki öğrencilerin feragat etmeleri durumunda; “yedek” statüsündeki öğrencilerimizin Erasmus puanı sıralaması ve “Erasmus Seçim Kriterleri” doğrultusunda “hibeli” statüsüne geçmeleri söz konusu olabilecektir.

Tüm akademik birimlerdeki öğrencilerimizin e-devlet üstünden başvuru gerçekleştirdikleri tarihlerdeki online başvuru portalına not ortalamaları dikkate alınmış olup; 4’lük sistemde not ortalamasına sahip öğrencilerimizin 100’lük sistemdeki not ortalamaları YÖK’ün ilgili eşdeğerlik tablosundan alınıp Erasmus puanı hesaplanmasında kullanılmıştır.

https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf

Yakın zamanda mezun olmuş/olacak Erasmus staj hareketliliği öğrencilerine, mezuniyet tarihlerini takiben 12 ay içinde, en az 2 ay sürmüş bir Erasmus stajını tamamlamış olmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Öğrenciler, gerek duyarlarsa, mevcut staj davet mektuplarındaki staj başlangıç ve bitiş tarihlerini, toplam staj süresi 2 ayın altına düşmemek kaydıyla, süreç içinde staj kurum/şirketleriyle de mutabık kalarak revize edebilirler.

Hareketliliğin gerçekleşmesi, ülkemizdeki ve diğer program ülkelerindeki yetkili ulusal mercilerin kararlarına/vize uygulamalarına da bağlıdır, bu kararların yol açabileceği sorunlardan Koordinatörlüğümüz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu değildir.

Henüz (23.06.2023 tarihi itibarı ile)  bütçe tutarımızın belli olmadığını, başvuru süreci duyurusunda belirtildiği üzere «aday» statüsünde olduğunuzu, ancak bütçemiz kesinleştikten ve üniversitemize aktarıldıktan sonra hibe ödemesi yapabilir duruma gelebileceğimizi önemle vurgular; mağduriyet ile karşılaşmamanız için harcamalarınız ve finansal planlamanızda duyurularda bulundurmanızı önemle hatırlatırız. Özellikle uçak bileti alımı, konaklama ödemesi gibi harcamaları, mümkün olduğunca faaliyet başlangıç tarihinize yakın (mümkünse iadesi alabileceğiniz biçimde) gerçekleştirmeniz, vize başvurusu reddi/gecikmesi vb. kaynaklı ortaya çıkabilecek sorunlara engel olacak.

Erasmus Staj Hareketliliğine yönelik olarak öğrencilerimiz için bir oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. Söz konusu toplantının tarihi ve ayrıntıları öğrencilerimizle ayrıca paylaşılacaktır. Öğrencilerimiz, güncel bilgilerin paylaşılacağı toplantı öncesinde, websayfamızda “Erasmus” başlığı altında “Sunumlar” sekmesinde bulabilecekleri önceki yıla ait “Erasmus Staj Hareketliliği Giden Öğrenci Oryantasyon Sunumu”ndan da yararlanabilirler.

Bundan sonraki süreçle ilgili gelişmeleri websayfamızdan takip etmenizi önerir, sağlıklı günler dileriz.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

 

 

 

ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ 2023-2024 İTİRAZ DİLEKÇESİ için tıklayınız (İtiraz için son tarih: 7 Temmuz 2023)

ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ 2023-2024 FERAGAT DİLEKÇESİ için tıklayınız (Feragat için son tarih: 29 Aralık 2023)