2024 Dönemi Erasmus+ KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ Değerlendirme Sonuçları

Yayınlanma Tarihi: 05-04-2024

ERASMUS+ KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Değerli Öğrencilerimiz,

ERASMUS+ KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI” için gerçekleştirmiş olduğunuz başvurular değerlendirilmiş olup, hareketliliğe hak kazanan öğrenci listesi için tıklayınız.

 

Turnaportal üstünden 04.03.2024-25.03.2024 tarihleri arasında “ERASMUS+ KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI” için gerçekleştirmiş olduğunuz başvurular değerlendirilmiş olup, sonuçlar Dış İlişkiler Koordinatörlüğü internet sayfasında “Erasmus+ Duyuruları” başlığı altında liste halinde duyurulmuştur. Liste, 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde, T.C. kimlik numaranızın ilk 2 ve son 2 basamağı görülebilecek biçimde ilan edilmiştir. Liste ile ilgili itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimizin, 18 Nisan 2024 tarihine kadar  deuerasmusstaj@gmail.com adresine “İtiraz Dilekçesi” göndermeleri gerekmektedir. İtiraz dilekçesi linki duyuru metni sonunda yer almaktadır.

 

Listede bulunan öğrenciler hibeli olarak Erasmus+ kapsamında kısa dönem doktora staj hareketliliği gerçekleştirmeye hak kazanmıştır. Farklı nedenlerle kazandığı bu haktan yararlanmayacak öğrenciler, haklarından feragat ettiklerini, en geç 10 Mayıs 2024 tarihine kadar “Feragat Dilekçesi” doldurup, dilekçeyi deuerasmusstaj@gmail.com adresine göndererek bildirmelidirler. Feragat dilekçesi linki duyuru metni sonunda yer almaktadır.

ERASMUS+ KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ başvurularının değerlendirilmesinde öğrencilerimizin başvurularını gerçekleştirdikleri tarihlerdeki e-devlet üstünden çekilmiş not ortalamaları dikkate alınmış olup; 4’lük sistemde not ortalamasına sahip öğrencilerimizin 100’lük sistemdeki not ortalamaları, YÖK’ün ilgili eşdeğerlik tablosuna göre hesaplanmıştır.

Öğrencilerin 20 Temmuz 2024 tarihine kadar staj faaliyetlerini tamamlamış olması gerekmektedir.

Henüz bir Erasmus+ staj davet mektubu edinip Turnaportal’a yüklememiş öğrenciler için, belge yükleme alanı kabul mektubu/davet mektubu yüklenebilmesi için aktif durumdadır. Erasmus+ staj davet mektuplarının 10 Mayıs 2024 tarihine kadar Turnaportal’a yüklenmesi gerekmektedir.

Stajınız, en az 5 gün, en fazla 30 gün süreli olmalıdır. Geçerli başvurularını tamamlamış tüm öğrencilerimizin staj faaliyetlerinin 14 güne kadar olan kısmı hibelendirilecektir. Bu kapsamda toplam hibe tutarının (staj gün sayısı x 70 Euro)  %70’i gidiş öncesi tüm belgelerin tamamlanması ve Erasmus hibe sözleşmesinin imzalanmasını takiben ödenecektir. Staj tamamlanıp, öğrencinin Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ndeki Erasmus+ dosya kapatma işlemlerini gerçekleştirmesiyle, kalan %30’luk ödeme gerçekleştirilecektir.

Hareketliliğin gerçekleşmesi, ülkemizdeki ve diğer program ülkelerindeki yetkili ulusal mercilerin kararlarına/vize uygulamalarına da bağlıdır, bu kararların yol açabileceği sorunlardan Koordinatörlüğümüz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu değildir. Öğrencilerin staj için gidecekleri ülkelerin vize başvuru süreçlerini takip etmeleri önem taşımaktadır.

Erasmus+ Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliğine yönelik olarak öğrencilerimiz için 25 Nisan 2024 tarihinde bir online oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. Söz konusu toplantının tarihi ve ayrıntıları öğrencilerimizle ayrıca paylaşılacaktır.

Bu duyuru ile, 4 Mart 2024 tarihinde Dış İlişkiler Koordinatörlüğü internet sayfasında “Erasmus Duyuruları” başlığı altında yayımlanmış “ERASMUS+ KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRECİ DUYURUSU” birbirini tamamlayıcı mahiyettedir. Her iki duyuru bir arada incelenerek dikkate alınması önem taşımaktadır. İlgili duyuruya linkten ulaşabilirsiniz.

 

Bundan sonraki süreçle ilgili gelişmeleri web sayfamızdan takip etmenizi önerir, sağlıklı günler dileriz.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

 

ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMI KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ İTİRAZ DİLEKÇESİ için tıklayınız (İtiraz için son tarih: 18 Nisan 2024)

 

ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMI KISA DÖNEM DOKTORA STAJ HAREKETLİLİĞİ FERAGAT DİLEKÇESİ için tıklayınız (Feragat için son tarih: 10 Mayıs 2024)