AFAD Afetzede Yardımı Belgeleri Hakkında (Erasmus Öğrenim/Staj Başvuruları Kapsamında)

Yayınlanma Tarihi: 05-05-2023

10-24 Nisan 2023 tarihleri arasında Erasmus Öğrenim/Staj Hareketliliği için online başvurularını gerçekleştirmiş ve kendilerinin ya da 1. Derece yakınlarının AFAD’dan afetzede yardımı aldığını beyan etmiş birçok öğrencimizin, duyurumuzda ve sistemde belirtilen aşağıdaki belgeleri sisteme yüklememiş/eksik yüklemiş olduğu tespit edilmiştir.

 

  1. AFAD’dan afetzede yardımı alındığını gösteren belge (Banka dekontu, PTT’den ödeme alındığına dair bir ödeme belgesi veya e-devlet üzerinden “Afetzede Hak Sahipliği Başvurusu Sorgulama” hizmeti ile edinilebilecek belge
  2. İkametgah belgesi

E-devlet: “Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” hizmeti

  1. Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Aile)

E-devlet: “Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama” hizmeti

E-devlet üstünden belge oluşturulurken Nüfus kayıt örneği tipi, “Nüfus Aile” olarak seçilmelidir.

 

Yukarıdaki belgeler 9 Mayıs 2023 (Salı) mesai bitimine kadar erasmus@deu.edu.tr adresine eksiksiz olarak gönderilmelidir. Söz konusu belgelerin eksikliği durumunda aşağıda ayrıntıları görülen +10 puan uygulamasından yararlanılması mümkün olmayacaktır.

Hem öğrenim hareketliliği hem de staj başvurusu yapmış öğrencilerimizin, e-maillerinde hangi başvurularında +10 puandan yararlanmak istediklerini belirtmeleri de gerekmektedir.

 

İlgili metin:

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 17 il ve 1 ilçesini (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Bingöl, Kayseri, Niğde, Tunceli illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesi) etkileyen deprem felaketi bağlamında; birinci derece yakınları veya kendileri yukarıda sayılan yerleşim yerlerinde ikamet etmekte olup AFAD’dan afetzede yardımı alan öğrencilere Erasmus+ öğrenci hareketliliğine yapacakları başvurularında +10 puan eklenir. Aynı seçim takviminde birden fazla başvuruda bulunan (hem öğrenim hem staj için başvuran) öğrencilere kendi tercih edecekleri yalnızca bir başvuru için +10 puan eklenir. (online başvuru sırasında; AFAD’dan afetzede yardımı alındığını gösteren belge, ikametgah belgesi ve Nüfus Aile Nüfus Kayıt Örneği yüklenmesi gerekmektedir)

  1. Derece Yakınlar: anne, baba, çocuklar ve eş.

“Türkiye Ulusal Ajansı, 05.04.2023 tarihli Karar”