2021-2022 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SEÇİM SONUCU DUYURU METNİ

Yayınlanma Tarihi: 05-08-2021

Değerli Öğrencilerimiz,

2021-2022 yılı Erasmus+ Öğrenim hareketliliği başvuruları değerlendirilmiş olup sonuçlar ekli listede ilan edilmektedir.

Liste, 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereğince, başvuru sırasında sistem tarafından sizlere verilen Anonim ID ile ilan edilmektedir. Anonim ID’sini bilmeyen öğrencilerimiz, Debis sistemine giriş yaparak Anonim ID’lerini öğrenebilirler. Liste ile ilgili itirazı olan öğrencilerin, 13 Ağustos 2021 tarihine kadar itiraz dilekçelerini erasmus@deu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Yedek durumunda olan öğrencilerimizden hibesiz olarak değişime gitmek isteyenlerin, ekteki Hibesiz Değişim Başvuru Dilekçesini 30 Eylül 2021 tarihine kadar erasmus@deu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerimiz de kontenjanlar dahilinde anlaşmalı okullara yerleştirileceklerdir.

Yerleştirilen öğrenciler, Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı kesinleşinceye ve karşı kurum tarafından nominasyonları kabul edilinceye kadar aday statüsündedir.

Öğrenim hareketliliği için yerleştirilen öğrenciler, en erken 2021-2022 Bahar döneminde değişime gidebileceklerdir. Bu öğrencilerimiz, öncelikle Erasmus Koordinatörleri ile temasa geçerek yerleştirildiği kuruma nominasyonlarının yapılmasını sağlamalıdırlar. Öğrencilerimiz için Ekim ayı ortalarında oryantasyon toplantısı yapılacaktır. Oryantasyon toplantısı ile ilgili detaylar, Ekim ayı başında web sayfamızdan duyurulacaktır. Öğrencilerimiz web sayfamızda https://international.deu.edu.tr/erasmus/ogrenim-giden-ogrenci-erasmus/  adresinden süreçlerle ilgili bilgi edinebilirler.

Hareketliliğin gerçekleşmesi, ülkemizdeki (YÖK ve Ulusal Ajans) ve diğer program ülkelerindeki ulusal mercilerin bu yöndeki kararlarına bağlıdır. Yerleşilen kurumlara gidişlerde pandeminin seyri ve ilgili kurumların pandemi sürecindeki kararlarının belirleyici olacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının değişime gidilecek dönemde öğrenci kabul edip etmedikleri, kabul ediyorlarsa yüz yüze mi, online olarak mı ettikleri konuları kurumdan kuruma değişiklik göstermektedir. Bu nedenle hem gidilecek kurumun hem de bulunduğu ülkenin koşulları takip edilmelidir.

Değişime gitmekten vazgeçen öğrencilerimiz, ekteki Feragat Dilekçelerini doldurarak 30 Eylül 2021 tarihine kadar erasmus@deu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar feragat dilekçelerini göndermeyen öğrencilerimizden, bir sonraki yıl tekrar başvurmaları halinde, Erasmus puanlarından 10 puan düşürülecektir.

Bundan sonraki süreçle ilgili gelişmeleri web sayfamızdan takip etmenizi önerir, sağlıklı günler dileriz.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü