DEÜ’nin uluslararasılaşma politikalarını, Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü yürütmektedir. Bu amaçla, öğrenci ve personelin bilimsel / eğitimsel deneyimlerini artırmak amacıyla, dünyanın her yerindeki eğitim kurumlarıya yeni işbirlikleri oluşturulmaktadır.
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü;
Akademik İşbirliği Protokolleri
DEÜ, 28 farklı ülkeden 72 üniversite ile akademik işbirliği protokolleri imzalamıştır
DEÜ’de Erasmus+
DEÜ, Erasmus+ programının bir üyesidir ve 28 ülkeden 300’ün üzerinde kurumlararası anlaşması mevcuttur.
DEÜ’de Mevlana
Mevlana Değişim Programı, Yükseköğretim Kurulu tarafından yürütülen ve dünyanın her yerinden yüksek öğretim kurumlarıyla öğrenci / akademisyen değişimine olanak sağlayan bir programdır. 5 farklı ülkeden 6 üniversite ile Mevlana Değişim Programı Anlaşmamız mevcuttur.
DEÜ’de Farabi
Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim – öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişimini kapsamaktadır. Farabi’nin eğitim ve öğretim sürecini farklı merkezlerdeki bilgi, beceri ve yetkinlikleri arttırmayı hedeflemektedir.
Farabi Değişim Programı, öğrencilerin 1 veya 2 yarıyıl süresince farklı bir üniversite ve şehirde eğitimlerini sürdürmelerini sağlamaktadır. Bu programdan yararlanan öğrenciler, güz yarıyılı için dört ay karşılıksız burs almaktadırlar.
Ortak programlar, lisans öğrencilerine eğitim dönemlerinin bir kısmını yurt dışındaki ortak üniversitelerde, bir kısmını da kendi üniversitesinde geçirerek, her iki kurumdan diploma almaya olanak sağlayan programlardır. Öğrenciler iki ülkede birden eğitim alarak eşsiz bir kültür deneyimi de yaşama şansına sahip olurlar.
İki fakültemizde ortak programları mevcuttur:
Ortak Üniversite Bölüm
Newyork State Üniversitesi ,Albany Kampüsü (SUNY) İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler
Ortak Üniversite Bölüm
Maine Maritime Academy (UOLP) Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
Deniz Ulaştırma işletme Mühendisliği
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenciler, Üniversitemiz tarafında yapılan DEYÖS sınavına girmek ve yeterli puanı almak zorundadırlar.
Lisans adayları için kontenjan ve kabul şartları, her yıl Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilir. Başvuru koşulları, tarihler, kontenjanlar ve dil kriterleri gibi gerekli bilgiler için lütfen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının web sayfasını ziyaret ediniz http://ogrenci.deu.edu.tr/index.php?lang=tr
Lisansüstü adaylar doğrudan Enstitülere başvurmalıdır.
DEÜ bir devlet üniversitesi olduğundan, uluslararsı öğrencilere burs verememektedir. Ancak Türkiye Bursları öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır (infogov@ytb.gov.tr).
Kontenjanlar ve başvuru koşulları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenmekte ve Temmuz ayında ilan edilmektedir. DEÜ’ye yatay geçiş yapmak isteyen uluslararası öğrenciler, YÖK’ün web sayfasından şartlar ve kontenjanlarla ilgili bilgileri edindikten sonra, doğrudan fakülte / yüksekokula başvururlar ( www.yok.gov.tr ).