2020-2021 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Listesi

Yayınlanma Tarihi: 04-01-2021

**2020-2021 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Listeye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

2020-2021 Akademik Yılı için Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği için yapmış olduğunuz başvuruların listesi ilan edilmektedir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, başvurunuzun durumunu, başvurunuz sırasında size verilmiş olan Anonim Başvuru Takip Numarası ile takip edebilirsiniz. Takip numaranızı bilmiyorsanız, DEBİS üzerinden, başvuru yaptığınız linke tıklayarak numaranızı öğrenebilirsiniz.

Yabancı Dil Sınavı 7-8 Mart 2020 tarihlerinde DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda (YDY) yapılacaktır.

Yabancı Dil sınavlarına giriş belgeleri, 4-6 Mart tarihleri arasında YDY’nun web sayfasından TC Kimlik Numarası ile giriş yapmak suretiyle alınabilecektir.

Sınava girmeyen öğrencilerden, bir sonraki yıl tekrar başvurmaları halinde, Erasmus puanlarından 5 puan düşülecektir.

Yabancı Dil Sınavları;

1. Yazma (60 dakika)

– Verilen konu ile ilgili kompozisyon yazımı ( 15 puan)

1. Test (90 dakika)

-Dilbilgisi ve kelime bilgisi (40 soru-40 puan )

– Okuma becerisi (3 parça- 15 soru- 15 puan) (toplam 55 puan)

*Soruların tamamı çoktan seçmeli sorulardır.

1. Dinleme (yaklaşık 30 dakika)

-Diyalogdaki boşluğa seçenekler arasından uygun ifadeyi seçme ( 5 soru – 5 puan)

-Dinlediğini anlama (5 soru- 5 puan)

– Boşluğa uygun ifadeyi yazma (**bu bölümde yazım hatası yaparsanız kesinlikle puan alamazsınız.) (5 soru- 5 puan) (toplam 15 puan)

1. Konuşma (her öğrenci için yaklaşık 5 dakika)

– Seçilen konu ile ilgili konuşma

– Seçilen konu ile ilgili soruları cevaplama (15 puan)

• Bu sınavın hiç bir bölümünde yanlışlar doğruları götürmez.
  • Sınavın yazma ve test bölümlerine 30 dakikadan sonra gelenler sınava giremezler.
  • Dinleme sınavından en az 10 dakika önce sınav yerinizde bulunmanız gerekmektedir. Dinleme sınavına geç kalan öğrenciler sınava giremezler.
  • Öğrenciler kimlik kartlarını ve sınava giriş belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadır.
  • Üzerinde açık ya da kapalı şekilde cep telefonu bulunan, akıllı saat takan öğrenciye kopya işlemi uygulanıp sınavı geçersiz sayılacaktır!