Mevlana Değişim Programı çerçevesinde, tüm birimlerimizin, öğrenci ve personel değişimini içeren yeni kurumlararası anlaşmalar yapmasını, mevcut anlaşmaların da en etkin biçimde kullanılmasını desteklemekteyiz. Anlaşmalar (“Mevlana Değişim Programı Protokolü” olarak adlandırılır) yapılırken, öncelikle bu anlaşmanın Üniversitemize, öğrencilerimize ve personelimize değer katması gerektiği göz önünde bulundurulmalıdır. Derslerin uyumu, tanınması, kredilendirilmesi, eğitim dili gibi akademik konuların mutlaka anlaşma yapmadan önce iyice araştırılması gerekmektedir.
Mevlana Değişim Programı kapsamında, AB Program Ülkeleri (AB üyesi ülkeler ve İzlanda, Norveç, Lihtenştayn, Makedonya ) dışındaki ülkelerin kurumlarıyla anlaşma imzalamak mümkündür. Anlaşma hazırlık ve imza sürecinden önce YÖK ‘ün ilgili yurtdışı üniversitenin tanınma durumu hakkındaki yanıtı beklenmelidir.
Anlaşma yaparken izlenecek süreç ise kısaca şu şekildedir:
Mevlana Değişim Programı Protokolü şablonu, Mevlana Alan Kodları Tablosu ve “Ek Protol” (ANNEX) içeriği hakkında bilgilendirme internet sayfamızdaki “Mevlana Anlaşmaları-Anlaşma Formları” sekmesi altında bulunabilir.
Ayrıntılı bilgi için sayfamızın “Sunumlar” sekmesi altında yer alan ilgili dosyalardan da yararlanılabilir.
MEVLANA KURUMLARARASI ANLAŞMALARIMIZ (05/03/2020)