ERASMUS+ K171


 

Program TanıtımıK171 Öğrenci HareketliliğiK171 Personel HareketliliğiK171 DokümanlarıK171 AnlaşmalarıErasmus+ K171 SunumlarıErasmus+ K171 Duyuruları

Erasmus+ KA171 Programı Tanıtımı

(Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Öğrenci ve Personel Hareketliliği)

Erasmus+ KA171 programı, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerle yükseköğretim alanında iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan bir uluslararası değişim programıdır. Bu kapsamda, programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerdeki yükseköğretim kurumları ile ikili anlaşmalar yapılarak öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirilir.

Program Kapsamında:

  • Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrenciler öğrenim veya staj hareketliliği gerçekleştirebilir.

  • Akademik ve idari personel, ders verme veya eğitim alma faaliyetlerine katılabilir.

  • Karşılıklı kültürel etkileşim ve akademik iş birliği desteklenir.

Detaylı bilgi için;

ERASMUS+ KA171 ULUSAL AJANS BİLGİ SAYFASI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uluslararası Akademik İlişkiler Ofisi (IARO), DEÜ’deki tüm Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) operasyonlarını denetlemektedir. Bu birim, başvuru çağrılarının organize edilmesinden ve gelen öğrenci değişim hareketliliğinin kolaylaştırılmasından sorumludur. Başvuru süreci, ortak kurumlarla irtibata geçen DEÜ IARO birimi tarafından başlatılan gelen öğrenci başvuru çağrısı ile başlar. Başvurularından önce, başvuru sahipleri kendi üniversiteleri tarafından resmi olarak aday gösterilmelidir. Başvuru sahibinin kendi üniversitesinden resmi bir adaylığı, erasmus.icm@deu.edu.tr adresine e-posta ile gönderilmelidir. Resmi adaylığı olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Kimler Başvurabilir?

Kimler Başvurabilir?

  • Öğrenciler bir Erasmus+ partner üniversitesine kayıtlı olmalı ve resmi bir dereceyi veya diğer bir resmi üçüncül seviye yeterliliği (doktora seviyesine kadar ve doktora seviyesi dahil) sağlayan çalışmalara kayıtlı olmalıdır.
  • Lisans öğrencilerinin en az iki normal yarıyılı (telafi ve hazırlık hariç) en az 2.20 not ortalaması ile tamamlamış olmaları gerekir. Lisansüstü öğrenciler en az bir normal yarıyılı (telafi ve hazırlık hariç) en az 2.50 not ortalaması ile tamamlamış olmalıdır.
  • Öğrenci, bu başvuruda başvurulan süre de dahil olmak üzere, çalışma döngüsü başına toplam 12 aydan fazla bir süre boyunca Erasmus değişiminde bulunmamış olmalıdır (Lisans, Yüksek Lisans ve araştırma çalışmaları ayrı ayrı sayılır).

Nasıl Başvurulur?

Yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına kayıtlı öğrenciler, kendi kurumlarının ve DEÜ’nün ikili Erasmus+ KA171 ICM Değişim Anlaşması imzalamış olması koşuluyla programdan yararlanabilirler.

Belgeler

Öğrenciler için Kayıt Belgeleri

Kayıtlar e-posta yoluyla kabul edilecektir. (erasmus­.icm@deu.edu.tr)

ICM Programı için kayıt belgeleri aşağıdaki gibidir:

  • İngilizce Güncel Öğrenci Belgesi (son tarih ile imzalanmış ve damgalanmış)
  • İngilizce Güncel Kayıtların Transkripti (son tarih ile imzalanmış ve damgalanmış)
  • Dil Yeterlilik Belgesi
  • Seçici Kurul Raporu
  • Karşı Üniversiteden Onay Mektubu
  • Öğrenci Başvuru Formu
  • Pasaport / Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Özel İhtiyaç Beyanı ve Kanıt belgeleri (Mevcut ise)

* Bu belge şablonları, başvuru çağrısı sırasında DEU IARO tarafından ortak kurumlara sağlanacaktır.

Öğrenciler için Adaylığın Son Tarihleri

Karşı Üniversiteler için Adaylık Son Tarihi:

15 Temmuz (Güz Dönemi ve Akademik Yılı için)

01 Aralık (Bahar Dönemi ve Akademik Yıl için)

Detaylı Bilgi için lütfen DEU Erasmus KA171 Ortaklar için Bilgi dökümanını okuyunuz.

Personel Hareketliliği

Hareketliliğin Süresi ve İçeriği

Her bir personel hareketliliği, eğitim verme veya öğrenim hareketliliği, en az 5 iş günü sürmelidir. Projede yer alan personelin müsaitliğinin yanı sıra, mevcut kontenjana bağlı olarak hareketlilik 5 iş gününden (1 hafta) 2 aya kadar uzayabilir. Kalan kontenjan hakkında bilgi almak için lütfen erasmus.icm@deu.edu.tr adresiyle iletişime geçin.

Ders Verme Hareketliliği

Ders verme hareketliliği

Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) kuralları gereğince, ders verme hareketlilikleri en az 5 iş günü ve 8 ders saati sürmelidir. Katılımcılar, 8 ders saatine ek olarak karşı kurumun fakülte üyeleriyle toplantı yapabilirler. Bu bağlamda gerçek öğretim; öğretmenin, fiziksel olarak öğrencilerinin yanında bulunmasını gerektirmelidir. Öğretim hareketliliği 5 iş gününün her birinde 8 saat eğitim verilmesini gerektirir. Ayrıca, kalma süresi arttıkça eğitim saatinin de artması gerektiği unutulmamalıdır. Eğitim ve öğretim hareketliliklerinin bir arada olduğu durumlarda, ders verme süresi en az 4 saat olmalıdır.

Eğitim Alma Hareketliliği

Eğitim alma hareketliliği

Erasmus+ICM kuralları gereğince, öğrenim hareketliliklerinin her biri en az 5 iş günü sürmelidir ve bu hareketlilikler, partner üniversitede mesleki eğitim veya gözlem dönemi eğitimlerinden oluşabilir. Eğitim hareketliliği HEI idari ve akademik personelinin mesleki gelişimine katkıda bulunacaktır. Lütfen konferansların Erasmus+ ICM eğitim hareketliliği kapsamında olmadığını unutmayın.

Seçim, Adaylık, Başvuru & Yerleştirme

Seçim, Adaylık, Başvuru & Yerleştirme

Kimler Başvurabilir?

Fakülte/Personel üyeleri, partner üniversitenin tam zamanlı çalışanı olmalıdır.

Seçim

Seçim süreci, adayları değerlendirip belirlenmiş kriterlere ve mali imkanlara göre önem sıralaması yapacaktır. Seçim süreci, eşitlik, adalet ve şeffaflık esaslarına dayanacaktır.

Lütfen, aşağıdaki kriterlerin sadece tavsiye niteliğinde olduğunu unutmayın. Seçim süreci eşitlik, adalet ve şeffaflık esaslarına dayandığı sürece her kurum adaylar için farklı bir kriter belirleyebilir.

Detaylı bilgi için, lütfen DEU Erasmus KA171 Partner Üniversiteye Yönelik Bilgiler Belgesi’ni okuyun.

  1. KA171 (Program ile ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile)
  • Anlaşma Süreci
  1. Dokuz Eylül Üniversitesi Birimleri İçin İş Akış Şeması 
  2. Partner Üniversiteler İçin Süreç: Anlaşma yapmak istediğiniz birim ile anlaşma şartları üzerinde mutabık kaldıktan sonra Partner Info Sheet  ve 2021-2027 KA171 Agreement Form’u icm@deu.edu.tr adresine iletmeniz yeterlidir. Başvuruların en geç aralık ayı sonunda tamamlanması gerekmektedir. Ululsal Ajans tarafından KA171 proje başvuruları her sene şubat ayında açılarak ağustos ayında sonuçlanmaktadır.

 

  • Anlaşmalar
  • KA171 Anlaşma Listesi (excel konulacak)


AKADEMİK TANITIM

2025-2026 AKADEMİK YILI ERASMUS+ (2023 ve 2024 projeleri) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ (KA171) YERLEŞTİRME SONUCU DUYURUSU

11 Nisan 2025
2025-2026 AKADEMİK YILI ERASMUS+ (2023 ve 2024 projeleri) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ (KA171) YERLEŞTİRME SONUCU DUYURUSU Değerli Öğrencilerimiz, Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği (2023...
Devamı

Erasmus+ KA171 2024 Projesi Turizm Fakültesi Personel Ders Verme Hareketliliği Duyurusu

12 Mart 2025
Erasmus+ KA171 2024 Projesi Turizm Fakültesi Personel Ders Verme Hareketliliği Duyurusu
Devamı

Erasmus+ KA131 Frigya Konsorsiyumu Ders Verme Hareketliliği Sonuçları

21 Şubat 2025
Erasmus+ KA131 Frigya Konsorsiyumu Ders Verme Hareketliliği Sonuçları Sonuçlara linkten ulaşabilirsiniz.  
Devamı

2023 ve 2024 Erasmus+ KA171 Projeleri Öğrenim Hareketliliği Başvuru Duyurusu

11 Şubat 2025
Erasmus+ KA171 Projeleri kapsamında öğrenim hareketliliği başvuruları ve şartları ile ilgili duyurulara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. İlanların ilk sayfasında belirtilen birim/bölümler...
Devamı