ETKİNLİKLERİMİZ

Öğrenci ve personelimizin Erasmus+, Farabi ve Mevlana gibi programlar aracılığıyla gelen ve giden hareketliliğini artırmayı hedefliyoruz. Faaliyetlerimiz dönemsel değişimler ve stajları içermektedir.
Uluslararası araştırma ortaklıklarını desteklemeyi ve küresel kurumlarla iş birliği yaparak ortak öğrenme fırsatları sağlamayı hedefliyoruz.

Uluslararası konferanslar, çalıştaylar ve seminerler düzenleyerek uluslararası akademisyenler ve öğrenciler arasında ağ oluşturmayı ve bilgi paylaşımını teşvik etmeyi hedefliyoruz.

Çeşitli değişim programını tanıtmak amacıyla etkinlikler düzenlemeyi hedefliyoruz.

Personelimizin uluslararası üniversitelerle ortak ve çift diploma programları geliştirmesine destek vererek öğrencilerimize dünya çapında kabul gören yeterlilikler kazandırmayı amaçlıyoruz.
Uluslararası eğitim fuarlarına, etkinliklere ve toplantılara katılarak üniversitemizi  temsil etmeyi hedefliyoruz.
Üniversitemizde uluslararası akademisyen sayısını artırmayı hedefliyoruz.
Kültürel değişim etkinlikleri ve festivaller düzenleyerek farklı öğrenci grupları arasında kültürlerarası anlayışı teşvik etmeyi hedefliyoruz.

Öğrenci ve personelimizin uyum sağlamalarına yardımcı olmak için dil kursları ve hazırlık atölye çalışmaları sağlamayı amaçlıyoruz.
Uluslararası akademisyenleri ders vermek, konferanslar düzenlemek veya araştırma yapmak üzere davet ederek üniversitenin akademik programlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz.
Uluslararası iş birliklerini geliştirmek ve girişimlerimiz için ortaklık ağlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Personelimizin uluslararası eğitim trendlerine yönelik düzenli eğitimlerle, yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Etkin ortaklıklar ve değişimler için gelişmiş teknoloji çözümleri uygulamayı ve uluslararası ortaklar ve öğrencilerle sorunsuz iletişim için iş birlikçi araçları kullanmayı amaçlıyoruz.
Uluslararası eğitim etkinliklerine, konferanslara katılmayı, potansiyel ortaklarla ağ kurmayı ve küresel en iyi uygulamalardan haberdar olmayı amaçlıyoruz.
Uluslararasılaştırma çabalarının üniversite genelinde iyi entegre edilmesini sağlamak ve genel stratejinin ve etkisinin artırılmasını amaçlayan çeşitli birimlerimizle iş birliği yapmayı teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

Uluslararası taahhütler ve ortaklıkları yönetmek için açık politikalar ve prosedürler geliştirip uygulayarak, üniversitenin stratejik hedefleriyle uyumlu bir şekilde profesyonellik ve tutarlılık sağlamayı amaçlıyoruz.
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü operasyonlarını ve stratejik girişimlerini etkin bir şekilde desteklemek için yeterli personel ve kaynak sağlanmasını amaçlıyoruz.

Çeşitli akademik ve araştırma faaliyetlerinde iş birliği kolaylaştırmak için YÖK tarafından tanınan uluslararası araştırma kurumlarıyla Mutabakat Zaptı (MoU) anlaşmaları yapmayı amaçlıyoruz.

Program ülkeleri ve ortak ülkeler içerisinde yer alan yükseköğrenim kurumları ve kuruluşlar ile iş birliğini teşvik ederek öğrenci ve personel değişimini destekleyen KA131 ve KA171 projeler için anlaşmaları imzalamayı amaçlıyoruz.