ERASMUS+ DUYURULARI

Değerli Öğrencilerimiz,
Erasmus (Öğrenim/Staj) Başvuru Sürecine yönelik olarak 7-8 Mart 2020’de Yabancı Dil Sınav Sonuçlarına yapılan itirazların Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından değerlendirilmesi sonucu oluşan yeni listeler ekte ilan edilmektedir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, sınav sonucunuzu, Erasmus Öğrenim/Staj için yaptığınız online başvurunuz sırasında size verilmiş olan Anonim Başvuru Takip Numarası ile takip edebilirsiniz. Başvuru takip numaranızı bilmiyorsanız, DEBİS üzerinden, başvuru yaptığınız linke tıklayarak numaranızı öğrenebilirsiniz.
Notların harf karşılıkları;        86-100 C1
                                                  71-85  B2
                                                 60-70  B1
                                                 30-59  A2
                                                  0-29   A1
Bu sonuçlara göre, öğrenim hareketliliğine başvurarak tercih yapmaya hak kazanan öğrenciler, 23-29 Mart 2020 tarihleri arasında DEBİS üzerinden tercih ekranına ulaşarak dil yeterlik koşullarını sağladıkları anlaşmalı üniversiteler için online tercih yapabilecektir.

Erasmus Staj başvuruları kapsamında öğrencilerimiz tercih yapmayacaklardır. Başvuru döneminde sadece Staj Hareketliliği için başvuruda bulunmuş öğrencilerimiz, duyurulmuş olan yabancı dil sınavı sonucu listelerinde, kendileri için “Tercih Yapacak” ifadesi yer alsa bile, bu ifadeyi dikkate almamalıdırlar. Staj başvurusu yapmış öğrencilerimiz kendileri yurtdışındaki kurum/şirketler ile temas kurarak Staj Davet Mektubu edinmeye çalışacaklardır. Erasmus Staj Hareketliliği başvurusu yapmış ve min. 60/100 (B1 düzeyi) yabancı dil koşulunu sağlayan öğrencilerimizin, öğrenim alanlarıyla ilgili bir staj yapabilmek için edindikleri Staj Davet Mektubunu, en geç 15 Mayıs 2020  tarihine kadar Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne iletmelisiniz. Staj davet mektuplarınızı deuerasmusstaj@gmail.com adresine e-posta ekinde gönderebilirsiniz. Staj davet mektubunuzun ulaştığı, birimimizce yine e-posta ile teyit edilecek, yapılacak kontrol sonrasında staj davet mektubunuzun uygunluğu hakkında tarafınıza bilgi verilecektir.

Gelişmeler çerçevesinde, daha önce yayımlamış olduğumuz Erasmus başvuru ve değerlendirme süreci adımlarına ilişkin tarihlerde de küçük değişiklikler olmuştur. Güncellenmiş ve geçerli olan tarihleri görmek için internet sayfamızda “Erasmus Duyuruları” altında yer alan “2020/2021 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU TAKVİMİ” başlıklı duyuruyu incelemenizi önemle rica ederiz.
Mevcut koşullar altında, 6 Nisan 2020 tarihine kadar Koordinatörlüğümüzün öğrencilerimizce ziyaret edilmemesi gerektiğini ve bu konuda gerekli duyarlılığın gösterilmesini rica ettiğimizi bildirmek isteriz. Gelişmelere bağlı olarak bu tarih revize edilebilecektir.

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Listesi

DEÜ ERASMUS ONLINE BAŞVURU SİSTEMİNE ERİŞİM İÇİN REHBER

2020/2021 Akademik Yılı ERASMUS+ Programı Öğrenci Seçim Kriterleri

Erasmus Dönem Uzatma İsteği Dilekçesi

Not: 25 Nisan 2019 tarihinde hibesiz olarak yerleşen öğrencilerimizin listesi yayınlanacaktır. 26 Nisan 2019 Cuma günü saat 12:00 – 15:00 arasında İşletme Fakültesi Konferans Salonunda tüm yerleşen öğrencilerimiz için (hibeli ve hibesiz) oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. Gidecek olan bütün öğrencilerimizin katılımı zorunludur.

Yerleştirilen öğrenciler, Ulusal Ajans tarafında Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı kesinleşinceye ve karşı kurum tarafından nominasyonları kabul edilinceye kadar aday statüsündedir.

Feragat dilekçesi için son teslim tarihi 4 Ekim 2019 saat 17:00’dir.

İtiraz dilekçelerine verilen yanıtlar, mail adreslerine gönderilecektir.

Yabancı Dil Sınav sonuçlarına itiraz için  27 Mart  2019 Çarşamba günü saat 17:00’e kadar dilekçe ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne başvurulmalıdır.

2019-2020 Akademik yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj hareketliliği başvurularının değerlendirilmesi sonucu oluşan liste internet sitemizde ilan edilmiştir. Listede 16 – 17 Mart 2019 tarihlerinde yapılacak olan Yabancı dil sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin, 11 Mart Pazartesi gününden itibaren Yabancı Diller Yüksekokulu’nun internet sitesindeki genel duyurular bölümünden TC kimlik numarası ile giriş yaparak giriş belgelerini almaları gerekmektedir.

Giriş belgesi olmayan öğrenciler sınavlara alınmayacaktır.

Öğrencilerimizin dikkatine !

Öğrenci e-posta adresinizi http://mailogr.deu.edu.tr/ üzerinden alabilirsiniz.

Bu e-posta adresi ile Eduroam, Debis, E-Posta  hizmetlerimizi kullanabilir ve duyurularımızdan haberdar olabilirsiniz.